Kindertentoonstellingen
doen - spelen - leren - ontdekken

Kinder Doe Expo Onder Water.

In de doe expo ‘Onder Water’, komen Dees en haar vriendje Douwe met hun zelfgebouwde duikboot boven water bij een Hollands kamp in de 17 de eeuw tijdens het rampjaar 1672 (nu 350 jaar geleden!). De Nederlandse republiek wordt aangevallen door Frankrijk, Engeland en de twee Duitse deelstaten Keulen en Münster. Maar Holland zet het water in om de Fransen tegen te houden. Het begin van de Oude Hollandse Waterlinie. In de interactieve expo is een schatkamer, zijn er postduiven, ontmoet je de Zonnekoning en gaat het vriezen.

De Kinder Doe Expo is geïnspireerd op het kinderboek Onder Water in het rampjaar. De expo is te zien in het waterliniemuseum van 9 juli t/m 5 maart 2023! Er is een ruimte ingericht met gekke en leuke opdrachten. Het nodigt uit om te spelen, te kijken, onderzoeken en in de wereld van de 17 de eeuw te stappen. Dus waar wacht je nog op? Kom naar het Waterliniemuseum. Daarnaast is fort bij Vechten een spannend fort waar je heerlijk rond kunt dwalen!

Het Kinder Doeboekje ontvangen de kids gratis bij een bezoek aan het museum! Voor de reizende expo wordt deze aangepast! Zie ook pdf hieronder!

Er is ook een kleine rondreizende versie voor scholen!

Deze is van 28 april t/m 30 mei 2023 te zien in de bibliotheek Rijn en Venen te Alphen a/d Rijn.

De expo is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid Holland.

Doeboekje Onder Water
Doeboekje met opdrachten passend bij de Kinder Doe Expo
Kinder doe expo Onder Water OHW 2022 doeboekje A5 v09.pdf (18.45MB)
Doeboekje Onder Water
Doeboekje met opdrachten passend bij de Kinder Doe Expo
Kinder doe expo Onder Water OHW 2022 doeboekje A5 v09.pdf (18.45MB)