Kindertentoonstellingen
doen - spelen - leren - ontdekken

Kikker Kinder Expo

 


Kikker Kinder Expo

Deze Kikker Kinder Expo voor de kleintjes is te zien van 20 mei t/m 29 oktober 2023 in het Waterliniemuseum Fort bij Vechten.
Kikker en zijn vriendjes geven de kinderen rust en veiligheid in een eenvoudige wereld. In elk boek komt een probleem naar voren dat opgelost moet worden. In de expo zijn onderdelen uit diverse boekjes omgezet naar spelvormen. ‘Kikker is een held’ past prachtig bij het verhaal van het Waterliniemuseum. Het land is overstroomd en Kikker, Varkentje en Eend logeren bij Haas, want het huis van Haas is het enige huis dat nog droog staat. Na een paar dagen raakt het eten op. Kikker kan zwemmen en hij besluit hulp te halen, ondanks de gevaarlijke stroming... gelukkig heeft rat een boot.
En natuurlijk is er feest als er iemand jarig is. Of wat dacht je van een sneeuwballengevecht bij ‘Kikker in de kou’. Want waar is de rode sjaal van Eend die Kikker om mocht? Genoeg te beleven in de Kinder Kikker Expo.
Dit jaar staat Kikker in het teken van zijn bedenker Max Velthuijs (22 mei 1923-2005), want het is honderd jaar geleden dat Velthuijs werd geboren.
Kikker is een voorbeeld, brengt actuele kwesties aan bod en is een beetje naïef. Kikker is niet bang en kijkt met een open blik naar de wereld. Kikker heeft heel verschillende vriendjes en ze houden veel van elkaar: Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje. Geen probleem is te groot voor Kikker.Kikker Kinder Expo
Waterliniemuseum Fort bij Vechten
20 mei t/m 29 oktober 2023
Open: dinsdag t/m zondag van 10-17 uur.
www.waterliniemuseum.nl
www.kindertentoonstellingen.nl

17 mei 2023 in de Telegraaf Utrecht

Download hier je kleurplaat!

Begeleidende folder:

begeleidende folder
kikker expo folder.pdf (3.09MB)
begeleidende folder
kikker expo folder.pdf (3.09MB)


De Kikker Kinder Expo is een productie van PubArt Kunstprojecten.
Met dank aan uitgeverij Leopold.